Pályázat

A projekt tartalma:

        T-Paletta egyéb tevékenységei mellett főtevékenységként a „1624’08 Tároló fatermék gyártását” végzi. E tevékenység fejlesztésére irányul a jelen projekt is. E tekintetben a cég kisszériás egyedi termékek gyártásával foglalkozott elsősorban, és így a jelenlegi technológiánkkal tömegtermelést nem tudunk rentábilisan kivitelezni. Az eddigi fejlesztéseink következtében tudatosan megcélzott piacok azonban lehetőséget adnak arra is, hogy a nagyobb megtérüléssel, és stabil, kiszámítható megrendelésállománnyal járó tömegtermelési folyamatokba is beszállítóvá válhassunk. Ezt hatékonyan és rentábilisan csak megfelelő gépesítés mellett lehet végezni, így a jelen projekt egyik célja e géppark beszerzése, és munkába állítása. A projekt másik célja, a közelmúltban jelentősen felfutó, és a térségben fellendülő építőiparnak köszönhetően további komoly piaci lehetőségekkel bíró épületasztalos üzemünk technológiai-, és kapacitás-fejlesztése. A projektben szereplő gépek:

  • 1db Ekatech raklap szegező robot

  • 1db Aerius VB18i-10 csavarkompresszor hűtve szárítóval

  • 1db TCM FB15-E1 elektromos 3 támaszú homlokvillás targonca

  • 1db Stromab STH ORA Elektrohidraulikus keretprés

  • 1db Holzmann HMS 700 gyalukésélező

  • 1db BIESSE AKRON 1440 A élzáró gép.

 

A projekt tartalma:

        A cég egyéb tevékenységei mellett főtevékenységként a „1624’08 Tároló fatermék gyártását” végzi. E tevékenység fejlesztésére irányul a jelen projekt is részben.
E tekintetben a cég kiszériás egyedi termékek gyártásával foglalkozott elsősorban, és így a jelenlegi technológiánkkal tömegtermelést nem tudunk rentábilisan kivitelezni. Az eddigi fejlesztéseink következtében tudatosan megcélzott piacok azonban lehetőséget adnak arra is, hogy a nagyobb megtérüléssel, és stabil, kiszámítható megrendelésállománnyal járó tömegtermelési folyamatokba is beszállítóvá válhassunk. Ezt hatékonyan és rentábilisan csak megfelelő gépesítés mellett lehet végezni, így a jelen projekt egyik célja e géppark beszerzése, és munkába állítása. A projekt másik célja, a közelmúltban jelentősen felfutó, és a térségben fellendülő építőiparnak köszönhetően további komoly piaci lehetőségekkel bíró épületasztalos üzemünk technológiai-, és kapacitás-fejlesztése.

A projektben szereplő gépek a következő indokokkal kerültek beszerzésre:

 • 1 db üzemi nyomtató gép: a csomagolóanyagok gyártása során hőkezelési jelölések, gyártási jelöléseket és egyéb egyedi jelöléseket hatékonyan tudunk felvinni az anyagra, ennek a fejlesztésnek az igénye már régóta felmerült a gyártás során ill. vevői oldalról is érkeztek jelzések, hogy igény lenne rá.
 • 1 db szélező körfűrész:  rönkfeldolgozást is tudunk végezni korábban beszerzett rönkvágó berendezéssel melynek az utómunkálataihoz kiválóan használható ez a berendezés, a rönkvágás után egy élet egyenesre vág, prizma darabolásra, méretre vágásra remekül használható berendezés.
 • Napelemek: környezettudatosság jegyében úgy gondoljuk, hogy ez egy szükséges és ésszerű beruházás, hogy megújuló energiát állítsunk elő.

Asztalosipari gépek: A cég (egyre felfutóbb mértékben!) végez épületasztalosipari munkákat is. Ezen ágazatunk (pl. fa nyílászárók) további technológiai és kapacitásnövelő fejlesztését szeretnénk megvalósítani, hogy piaci részesedésünket tovább növelhessük, és tovább növelhessük a versenyképességünket és tovább erősítsük a piaci jelenlétünket a faiparban.

 • 1 db Wagner Puma SP 28-40 Festékszóró rendszer: ez a gép fontos kiegészítője a már meglévő asztalosipari gépparknak, a gyártási folyamat lezárásaként a festést is szakszerűen, hatékonyan helyben tudjuk elvégezni. Ill. festőüzemként is tudunk működni és bérfestést is tudunk vállalni a saját feladatainkon túl.
 • 1db elszívófal, kiegészítő a festőgéphez. A festékszóró rendszerhez szükséges nagyteljesítményű elszívó rendszer, mely a levegőt a szűrőkön keresztül elszívja a helyiségből. Az elszívott levegő magával ragadja a mellészórt oldószer és szilárd festékszemcséket.
 • 1 db Houfek Twingo 600 profilcsiszoló: asztalosipari tevékenység utómunkálatainál van jelentősége, minőségibb, szebb terméket lehet vele előállítani ezáltal piac képesebbet.
 • 1 db SCM PRO4 Profiset 60 4 fejes gyalugép: asztalosipari munkáknál kapacitásbővítést tudunk vele elérni,  gyorsabb, hatékonyabb, pontosabb munkavégzés.
 • 1db sorozatfúró: mai modern bútorgyártás egyik nélkülözhetetlen eszköze. Legyen szó korpusz-összeállítási-, polcgomb hely-, pánthely furatok elkészítéséről, a fúró nagy pontossággal és gyorsan oldja meg a fúrási feladatokat.
 • 1 db láncmaró: belső ajtók csapolását hatékonyabban, gyorsabban lehet elvégezni vele
 • 1 db hideg-meleg prés: a gyártás során keletkezett hulladékokból hasznos anyagot (pl. beltéri ajtót) lehet a segítségével készíteni, hulladék keletkezés csökkentése ill. hatékonyabb felhasználása a cél.

A projekt tartalma:

        Vállalkozásunk főtevékenysége „1624’08 Tároló fatermék gyártása”, de ezzel párhuzamosan (egyre növekvő volumenben) szeretnénk kiépíteni „1623’08 Épületasztalos-ipari termék gyártása” tevékenységi körét, amely irányba már tettünk lépéseket. Ezek olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy látható, e szegmensben komoly üzleti lehetőségek rejlenek vállalkozásunk számára.
Ezért döntöttünk úgy, hogy ezen újabb tevékenységi kör megvalósításához komolyabb fejlesztésébe kezdünk. Mivel az épületasztalos-ipari termékek hatékony, és a piacon egyre inkább megkövetelt magas minőségű gyártása erősen technológia-igényes folyamat, így elsősorban vállalkozásunk ezirányú gépparkját kell fejleszteni ahhoz, hogy a gyártott, vagy a későbbiekben gyártani tervezett termékeire irányuló konkrétan formálódó nagy piaci igényeket megfelelő módon ki tudjuk elégíteni.
Mindezek eredőjeként a jelen projekt során a termékelőállítás technológiai sorába tartozó két gép beszerzése történt meg. Ezek olyan gépek, amelyekkel eddig a cégünk nem rendelkezett. Az asztalosipari termékeket gyártó technológiai sor részeként beszerzésre került 1db SCM Superset NT többfejes gyalugép, amely tökéletes megoldás a gyártás során előkerülő összes típusú-méretű faanyag mind a négy oldalának egyidejű gyalulásához, így egyenletes eredmény elérésével, gyors és hatékony ipari méretű megoldást nyújt erre a fontos feladatra. Ezzel hatékonyan, minimális emberi erőforrás igénybevételével lehet nagyon jó minőségben gyalulni. Szintén az épületasztalosipari termékeket gyártó technológiai sor része a projekt során beszerzett 1db SCM Morbidelli M100 CE normás öttengelyes cnc megmunkáló központ is. E géppel a gyalult faanyagot tudjuk olyan mértékben megdolgozni, hogy az szinte a késztermék minőséget jelenti majd. E gép a legkorszerűbb módon dolgozza meg a faanyagot, munkába állításával lehetővé válik az asztalosipari késztermékek legnagyobb spektrumának a gyártási lehetősége, méghozzá a leghatékonyabban, és a legjobb minőségben.
A beruházás eredményeként a következő, innovatív termékeket tudjuk előállítani: minőségi, méretre vágott gyalult faanyag asztalosipari saját felhasználásra és továbbértékesítésre, illetve a legmagasabb minőségű épületasztalosipari termékek. A megvásárolt eszközökkel tehát olyan piaci igényeket is ki tudunk szolgálni az épületasztalosipari termékek piacán, amelyeket korábban megfelelő eszközpark hiányában nem tudtunk, tehát a fejlesztés eredményeként új, a cég által eddig nem forgalmazott termékekkel tudunk megjeleni az asztalosipari alapanyag üzletágban, ezen a nagy felvevő képességű, fejlődő piacon.
E gépek beszerzéséve tehát a vállalkozásunk egy nemrég indult tevékenységét helyezi magasabb dimenziókba, és a legkorszerűbb technológiával, a leghatékonyabban képes olyan termékek előállítására, amelyre jelenleg nagy kereslet van a piacokon. Ezzel a vállalkozásunk piaci részesedése bővül, árbevétele, eredményessége is növekszik, és ezekkel együtt stabilabb munkaadóvá is válik.